Uva Doro

Rode Wijn

Onze Italiaanse rode wijn

 

Italië heeft een heel divers klimaat, zeker de microklimaten over het ganse land spelen hier een belangrijke rol. Door de verschillende omstandigheden gecombineerd met aanzienlijke variatie aan druivensoorten is Italië rijk aan een grote diversiteit rode wijnen. Het noorden van Italië heeft een zeeklimaat, milde winters en geen overdreven zomers. De perfecte omstandigheden voor de ultieme rode wijn. West en Oost- Italië hebben een mediterraans klimaat met droge zomers en relatief milde winters waardoor er krachtige zwoelere wijnen vervaardigd kunnen worden.

Licht & Fruitig

 

Van zeer licht van kleur tot robijnrood, afhankelijk van het type druif. Deze wijnen komen meestal uit het noorden van Italië. De wijnen bevatten tonen van fruit, bessen en soms een hint van citrus, waardoor er prettige zuren in de mond zijn waar te nemen. De aroma’s van fruit en bloemen zijn zeer goed te herkennen. Veel van deze wijnen worden iets kouder dan kamertemperatuur geserveerd waardoor het fris gevoel naar boven komt.

Aantallen

4

Verkocht

43

Wijnhuizen

3

Terre-di-Mario-Red-Progetti-Agricoli-rode-wijn

Soepel & Rond

 

Onder soepele wijnen verstaan we wijnen die makkelijk drinken. Ze bevatten meestal tonen van fruit en kruiden. Deze wijnen passen bij vele gerechten, waardoor het aanbod van deze types aanzienlijk groot is. Ze ervaren een middelmatig rijpingsproces .

De afdronk is lang en aangenaam. De tannines zijn beperkt waardoor deze toegankelijk zijn voor de doorsnee wijnliefhebber.

Aantallen

29

Verkocht

241

Wijnhuizen

9

Complex & Krachtig

Dit zijn de wijnen waartoe de vele klassiekers behoren zoals de Barolo, Amarone, Brunello. Deze stevige wijnen genieten van een lange rijping op eiken vaten waardoor het tanninegehalte hoog is. Dit maakt ook het groot bewaarpotentieel voor deze wijnen. De complexiteit heeft ook veel te maken met het productieproces. Denk aan de Amarone waar de druiven eerst gedroogd worden voor deze verwerkt worden (appassimento noemen we dit proces ook). Het alcoholgehalte van deze wijnen is ook hoger dan de andere soorten. Dit kan zelfs oplopen tot 17% voor wijnen uit het zuiden.

Aantallen

33

Verkocht

182

Wijnhuizen

7

Wat onze klanten over ons zeggen

update nieuws

Onze wijn blog

Blue Pixl Media & Uva D’Oro: Wijnhandelaar van Italiaanse wijnen.

Blue Pixl Media had het genoegen om een commercieel verhaal te schrijven voor Uva D’Oro. Het bedrijf uit Ham...

Paascadeau Uva D’Oro

Pasen, een geweldige tijd in het jaar. Zoek jij nog een leuk cadeau voor je geliefde, ouders, werknemers of...

Valentijnscadeau

Een leuk cadeau voor Valentijn? Bij Uva D’Oro kunnen we je hier zeker bij helpen! Al bijna een jaar zit je...

Samenwerking Aresca wijnhuis

Aresca & Uva D’Oro – een match made in heaven! Aresca is een familiebedrijf dat reeds sinds 1952 wijnen bottelt....