Uva Doro

Puglia

Puglia wijnstreek

Puglia is een regio in Zuidoost-Italië, in de hak van de Laars van Italië, gelegen aan de Adriatische Zee  en de Ionische Zee  op ongeveer 80 kilometer van de kust van Albanië. . De hoofdstad is Bari. 

Puglia is in Italië de voornaamste producent van olijven. In het zuidelijkste deel van Puglia, in de streek Salento, wordt veel wijn verbouwd, waaronder de bekende Negroamaro en Primitivo. Daarmee behoort Puglia, ook naar volume, tot de belangrijkste wijnstreken in Italië.

Bekijk hier onze wijnen uit de wijnstreek Puglia

Het soort wijnen

De bekendste witte druivenrassen uit deze streek zijn : Malvasia, Greco, Bombino, Bianco d’Alessano en Verdeca. De bekendste rode druivenrassen zijn: Primitivo, Negro Amaro en Sangiovese.

Enkele bekende wijnen uit deze streek:

  • Primitivo di Manduria: Deze rode wijn wordt gemaakt van de Primitivo druif. Het is een wijn met een hoog alcoholgehalte en een volle krachtige geur en smaak die doet denken aan zoethout en pruimen.
  • Locorotondo: Een frisse witte wijn met aangename zuren, vervaardigd uit de Verdecca en Bianco d’Alessandro druif.
  • Salice Salentino: Een rode wijn van de Negro Amaro druif. Het is een wijn met een kenmerkende smaak en geur die doet denken aan chocolade, pruimen en gedroogd fruit.