Uva Doro

San Marzano

De San Marzano tijdlijn

belangrijke mijlpalen

1962 – De oprichters van San Marzano

 In 1962 bestond de DOC-appellatie nog niet en de Primitivo di Manduria was verre van een cultwijn voor wijnliefhebbers. Toch kwamen 19 wijnmakers samen om een droom te volgen en richtten Cantine San Marzano op.

1982 – Primus Inter Pares

Francesco Cavallo werd benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Als vurig en visionair figuur blijft hij plannen maken voor de toekomst, terwijl hij toezicht houdt op het heden van onze wijnmakerij. Hij is onafgebroken de echte stuurman van ons bedrijf geweest.

1996– Modernisering bottelarij

Eindelijk kwamen de eerste flessen uit de kelder, dankzij een moderne bottelarij gefinancierd door de leden van de Cantine. Deze aankoop markeerde de overgang van commodity naar merk, van de economie van bulk naar de directe relatie met de eindconsument.

2000 – Sessantanni

“… Om een wijn te maken zoals onze vaders deden en het origineel en eigentijds te maken …” Dit is het doel dat we wilden bereiken met Sessantanni Primitivo di Manduria DOP, een van de iconische labels van het bedrijf, dat de essentie van de San Marzano-filosofie belichaamt. Een wijn die vertelt over de geest van de lokale wijnbouw, de beste uitdrukking van de millennia-oude liefde van ons volk voor de Primitieve druiven van dit land; en dat is een nieuwe “klassieker” geworden, het originele en internationaal meest geliefde en geïmiteerde voorbeeld van een nieuwe manier van wijn maken.

2015 – Masseria Samia

“… De beste druif is degene die we nog niet hebben geoogst … Masseria Samia ligt op een steenworp afstand van de Ionische Zee en is een plek van werk en verhalen. Zoals vaak het geval is als het gaat om een project van Cantine San Marzano, is deze masseria de bewaarder van veel inhoud, zowel eindig als oneindig: het is een typische 16e-eeuwse Ionische kustboerderij, die zorgvuldig en respectvol is gerestaureerd; het is een duurzame wijngaard, gewijd aan onderzoek naar minder bekende klonen van bekende inheemse wijnstokken en naar bijna vergeten. Het zal ons huis zijn dat openstaat voor onze gasten en vrienden, en de ideale plek om ons verhaal te vertellen door middel van cursussen en het onthullen van kennis over wijn en koken. Het wordt een mediterrane tuin omgeven door stilte, waar paden kriskras door de bomen, bloemen en kruiden van onze mediterrane flora kruisen. En, niet in de laatste plaats, het is de plek waar we, door middel van verhalen, ons idee van wijn en schoonheid zullen delen.