Uva Doro

Cabernet Franc druif

De Cabernet Franc druif

De cabernet franc is de voorloper van de Cabernet Sauvignon, waardoor ze ook op elkaar lijken. De druif is iets vroeger rijp dan de Cabernet Sauvignon, en verdraagt koude beter waardoor hij goed kan rijpen in wat koudere streken. In de wijnstreek in het noorden wordt hij dan ook op wat koelere plaatsen verbouwd. Ook heeft hij wat minder harde tannines, waardoor hij milder smaakt.

Het zijn fruitige wijnen met een violette kleur. Ze ruiken naar aardbeien, hebben een goede body en zijn erg charmant. Vaak zijn het pure cépage-wijnen. Van de Cabernet Franc wordt ook een breed spectrum aan frisse halfdroge tot droge rosé-wijnen geproduceerd.

Waar komt de Cabernet Franc druif voor

De Cabernet Franc komt men ook tegen in Italië, hoofdzakelijk als participant in beste Toscaanse wijnen, zoals Sassicaia en Tignanello. Op bredere schaal komt je deze druif ook tegen in de 25 verschillende appellaties (D.O.C.’s) in Friuli-Venezia-Giulia, Trentino-Alti-Adige en Veneto. Daarnaast verbouwt men verder deze druif ook in Californië, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid Afrika en Zuid-Amerika.

Bekijk al onze Cabernet Franc wijnen