De Historie
Aresca Vini is een droom gerealiseerd door Piero en Luigi Aresca. Twee wijnboeren met een echte passie voor wijn, geboren onder de ranken van Mombercelli. Sinds 1952 is dit familiebedrijf nog steeds te vinden op dezelfde locatie.
Nu wordt de wijnmakerij bestuurd door de tweede en derde generatie Aresca’s. Momenteel is Bruno met zijn zoon Fabio verantwoordelijk voor het runnen van het bedrijf, maar zoon Piergiorgio en dochter Elena werken ook actief mee in het bedrijf. Decennia lang nog altijd een echt familiebedrijf!
De wijngaarden bevinden zich in de wijnstreek Langhe-Roero en Monferrato, een uniek gebied dat door UNESCO is erkend als werelderfgoed. Hier getuigen de heuvels bedekt met wijngaarden van de oude traditie van druivenproductie op een land dat zich al snel openbaarde vanwege de hoge kwaliteit van zijn producten.
belangrijke mijlpalen
1952 – Oprichting Aresca wijnen
Luigi en Piero Aresca richten de wijnmakerij “Aresca Vini” op.
1970 – Eerste wijnproductie
De activiteiten focussen zich volop op de productie van wijn en een eerste moderne bottellijn wordt geïnstalleerd in de Aresca fabriek. Hierdoor kunnen de gebroeders Aresca hun wijnproductie ook opschroeven en meer flessen wijn produceren dan voordien.
1990– Uitbreiding van de markt
De 2de generatie Aresca wijnmakers begint mee te werken in het wijnhuis. Zij vinden dat Aresca het groter moet aanpakken en ze beginnen met uitbreiding van de markt doorheen heel Italië.
Aangezien Italië hun thuisland is en een zeer bekend wijnland willen ze hun marktaandeel hier eerst vergroten voor ze buiten de landgrenzen treden.
2000 – Groei
De familie Aresca blijft investeren in de modernisering en uitbreiding van de fabriek. het vergroten van de productiecapaciteit is ook nodig om de marktvraag te kunnen bijhouden.
Begin 21ste eeuw begint Aresca ook prijzen te winnen voor hun wijnen. Dit betekent voor de familie echt bevestiging voor het werk dat ze jaren met liefde in hun wijnen hebben gestoken.
Vandaag – Nieuwe uitdagingen
Aresca blijft de focus leggen op het produceren van lekkere en kwaliteitsvolle Italiaanse wijnen.
Ze breiden hun commercieel netwerk verder uit om de markten buiten de Italiaanse grenzen beter te kunnen bedienen. De samenwerking met Uva D’Oro is hier een mooi voorbeeld van.
Kwaliteit en duurzaamheid
De wijngaarden worden zorgvuldig gecultiveerd zodat kwaliteitswijnen kunnen worden verkregen, met respect voor het grondgebied van oorsprong. Het spontaan groeien van grassen tussen de rijen, behandelingen die tot het minimum beperkt zijn en handmatig oogsten zijn slechts enkele van de voorwaarden die we belangrijk vinden voor het beheer van onze wijngaarden.
Alle stadia van vinificatie staan onder constant toezicht van wijnmakers. De wijnen worden geproduceerd met respect voor traditie en vertegenwoordigen de kwaliteit en het unieke karakter van het gebied.
Website Aresca: https://www.arescavini.it/