Uva Doro

Aresca Wijnhuis

De Aresca tijdlijn

belangrijke mijlpalen

1952 – Oprichting Aresca wijnen

Luigi en Piero Aresca richten de wijnmakerij “Aresca Vini” op. 

 

1970 – Eerste wijnproductie

De activiteiten focussen zich volop op de productie van wijn en een eerste moderne bottellijn wordt geïnstalleerd in de Aresca fabriek. Hierdoor kunnen de gebroeders Aresca hun wijnproductie ook opschroeven en meer flessen wijn produceren dan voordien.

 

1990– Uitbreiding van de markt

De 2de generatie Aresca wijnmakers begint mee te werken in het wijnhuis. Zij vinden dat Aresca het groter moet aanpakken en ze beginnen met uitbreiding van de markt doorheen heel Italië. 

Aangezien Italië hun thuisland is en een zeer bekend wijnland willen ze hun marktaandeel hier eerst vergroten voor ze buiten de landgrenzen treden. 

 

2000 – Groei

De familie Aresca blijft investeren in de modernisering en uitbreiding van de fabriek. het vergroten van de productiecapaciteit is ook nodig om de marktvraag te kunnen bijhouden. 

Begin 21ste eeuw begint Aresca ook prijzen te winnen voor hun wijnen. Dit betekent voor de familie echt bevestiging voor het werk dat ze jaren met liefde in hun wijnen hebben gestoken.

 

Vandaag – Nieuwe uitdagingen

Aresca blijft de focus leggen op het produceren van lekkere en kwaliteitsvolle Italiaanse wijnen. 

Ze breiden hun commercieel netwerk verder uit om de markten buiten de Italiaanse grenzen beter te kunnen bedienen. De samenwerking met Uva D’Oro is hier een mooi voorbeeld van.