Uva Doro

Witte wijn

Italiaanse witte wijn

Italië heeft een grote collectie aan witte wijnen dankzij hun talloze druivenrassen. Van de Roero Arneis in het noorden tot de Malvasia in het zuiden, van de overbekende Chardonnay tot de zeldzame Greco Di Bianco.

Dankzij een optimaal klimaat en de vele microklimaten waarvan Italië kan genieten krijgen de druiven de kans zich optimaal te ontwikkelen.

Komt hier natuurlijk nog bij dat Italië een pionier is in het maken van kwaliteitswijnen waardoor de huidige wijnmakers beschikken over een enorme hoeveelheid ervaring die ze van hun vorige generatie mochten erven.

Zacht & Zoet

 

De zoete smaak van een witte wijn wordt bepaald door het aantal restsuikers dat overblijft na de fermentatie. Dus des te meer suikers de druif bevat bij het oogsten, des te zoeter zal de wijn zijn. Deze hoeveelheid suikers wordt meestal gevormd door het klimaat (druiven die zeer veel zon en warmte krijgen bevatten meer suikers), maar ook door de druiven zo laat mogelijk te oogsten. De druiven drogen als het ware al wat uit waardoor de suikers en aroma’s overblijven. Een echte zoete wijn gebruikt men ook al eens als dessertwijn.

Aantallen

3

Verkocht

32

Wijnhuizen

3

Aresca Gavi zoete witte wijn
Friuli DOP Pinot Grigio - 2019 witte wijn

Droog & Soepel

 

Een soepele droge wijn drinkt zeer makkelijk doordat de smaakbestanddelen “zuur en bitter” op de achtergrond blijven. Hierdoor kan je makkelijk zijn natuurlijke zoetheid proeven. Dit zijn ook meestal jonge wijnen die niet gerijpt hebben op eiken vaten. De rijping op eiken vaten kan voor tannine zorgen waardoor de soepelheid een stukje verloren gaat. Het is meestal een aangename wijn waarmee men iedereen kan bekoren.

Aantallen

12

Verkocht

116

Wijnhuizen

7

Droog & Krachtig

 

De kracht van een witte wijn kan door verschillende elementen bepaald worden. Als belangrijkste factor is de keuze van de druif. Deze druiven geven een krachtige smaak van rijp fruit. Deze wijnen genieten meestal van een rijping op eiken vaten waardoor de tonen en aroma’s van vanille, amandel en hout goed waarneembaar zijn in het bouquet. Iedereen kent wellicht de Chardonnaydruif die zich goed leent tot deze volle droge witte wijn.

Aantallen

9

Verkocht

54

Wijnhuizen

5

Levendig & Fris

 

Misschien wel de meest populaire wijnsoort onder de witte wijnen. Een levendige frisse witte wijn is fris en fruitig en heeft een plezierige afdronk. Ondanks zijn fruitigheid is dit een droge wijn. Het alcoholgehalte ligt in deze wijnen meestal lager dan de andere soorten waardoor deze zeer makkelijk drinken. Het zijn ook wijnen die je vaak ziet terugkomen op het terras en bij de lunch.

Aantallen

14

Verkocht

68

Wijnhuizen

5

Wat onze klanten over ons zeggen

update nieuws

Onze Witte Wijnen Blogs

Goed doel op Agricola Casetto

Zaterdag 20 augustus stelde Agricola Casseto hun domein ter beschikking voor een goed doel uit Bardolino! Deze VZW steunt en...

Bardolino Chiaretto Rosé… de trots van het Gardameer!

Wat is Chiaretto wijn? Chiaretto (wat “bleek” betekent in het Italiaans) is de naam die wordt gebruikt voor roséwijnen die worden geproduceerd...

Herfstdegustatie 30 en 31 oktober

Vorige Volgende Tijdens onze wijnproeverij konden meer dan 200 bezoekers kennis maakten met 33 topwijnen uit Piëmont, Puglia en Veneto. De wijnproducenten...

Blue Pixl Media & Uva D’Oro: Wijnhandelaar van Italiaanse wijnen.

Blue Pixl Media had het genoegen om een commercieel verhaal te schrijven voor Uva D’Oro. Het bedrijf uit Ham...

Paascadeau Uva D’Oro

Pasen, een geweldige tijd in het jaar. Zoek jij nog een leuk cadeau voor je geliefde, ouders, werknemers of...

Valentijnscadeau

Een leuk cadeau voor Valentijn? Bij Uva D’Oro kunnen we je hier zeker bij helpen! Al bijna een jaar zit je...