De Historie
Het bedrijf Ca ‘dei Frati is bekend sinds 1782, zoals blijkt uit een document dat verwijst naar “een huis met een kelder in Lugana in het Sermion-gebied dat bekend staat als de plaats van de broeders”.
In 1939 verhuisde Felice Dal Cero, zoon van Domenico, voormalig wijnbouwer in Montecchia di Crosara, in de regio Verona, naar dat huis, in Lugana di Sirmione, en voelde meteen de hoge wijnbouw roeping van het gebied.
Na dertig jaar in de wijngaard en in de kelder te hebben gewerkt, nam zijn zoon Pietro in 1969 deel aan de geboorte van de DOC door te beginnen met het bottelen van zijn eerste label van Lugana Casa dei Frati, later Ca ‘dei Frati genoemd. In 2012 overleed Pietro Dal Cero en liet hij het culturele erfgoed na aan zijn vrouw Santa Rosa en zijn zonen Igino, Gian Franco en Anna Maria die het bedrijf met dezelfde passie en vastberadenheid runnen.
Impressie van Cà dei Frati
De lucht van Lago Di Garda
De wijnen komen uit de eigen wijngaarden die voornamelijk verbouwd worden in Lugana di Sirmione en rond de toren van San Martino della Battaglia.
De druiven van elke wijngaard worden afzonderlijk gevinificeerd om een duidelijker beeld te krijgen van de uitdrukkingen van elk “terroir“. De verwerking gebeurt met het grootste respect voor de natuur door innovatieve technieken te gebruiken die door de jaren heen zijn verfijnd en waarmee ze zuivere en “langlevende” wijnen kunnen maken.
Aan het begin van de jaren 2000 werd nog eens 11 hectare in Valpolicella op Pian di Castagnè toegevoegd aan de eigen hectare in de Luxinum-wijngaard waar de Amarone Pietro Dal Cero werd geboren.
Website Cà dei Frati: Cà dei Frati – Lugana Ca dei frati