Uva Doro

Trentino-Alto Adige

Trentino-Alto Adige wijnstreek

Het Italiaanse Trento en het Duitstalige Süd Tirol vormen samen het gewest Trentino-Alto Adige. De twee gebieden zijn in cultureel opzicht totaal verschillend, maar in de overweldigende natuur, de Alpen en de Dolomieten, worden de provincies weer verenigd.

Wanneer je rondrijdt door Trentino – Alto Adige zijn het de vele wijnranken die meteen in het oog schieten. Het waren de Romeinen die hier al wijn produceerden. Tegenwoordig heeft de streek zich internationaal op de kaart gezet. Een breed scala aan witte, rode en roséwijnen worden geproduceerd.

Bekijk hier onze wijnen uit de wijnstreek Trentino-Alto Adige

Bekende wijnen in deze streek

De bekendste witte druivenrassen uit deze streek zijn : witte Gewürztraminer en Muller Thurgau, Chardonnay, Silvaner en Pinot Blanc De bekendste rode druivenrassen zijn: Teroldego en Lagrein, Schiava, Marzemino, Merlot en Pinot Nero.

Enkele bekende wijnen uit deze streek:

  • Gewürztraminer: De met rozenblaadjes geurige inheemse Gewürztraminer gedijt in de regio – zoals de naam is afgeleid van het dorp van Tramin en ‘würz’ betekent ‘specerij’. Bijzonder goede voorbeelden van Gewürztraminer zijn te vinden rond Tramin, ook bekend als Termeno, waar het vandaan kwam.