Uva Doro

Molise

Molise wijnstreek

Tot 1963 maakte Molise deel uit van de regio Abruzzen e Molise. De splitsing, die pas in 1970 van kracht werd, maakt Molise tot de jongste regio van Italië. Met een oppervlakte van 4438 vierkante kilometer is het de op één na kleinste regio van het land, na het Aostadal. De regio is verdeeld in twee provincies, genoemd naar hun respectieve hoofdsteden Campobasso en Isernia. Campobasso is ook de regionale hoofdstad.

Molise is weliswaar een zeer kleine regio, toch wordt er op jaarbasis 400.000 hectoliter wijn geproduceerd. De belangrijkste gebieden zijn Biferno en Pentro di Isernia. In beide gebieden worden zowel rode, witte, als rosé wijnen geproduceerd.

Bekijk hier onze wijnen uit de wijnstreek Molise

Bekende wijnen in deze streek

De bekendste witte druivenrassen uit deze streek zijn : Malvasia,  Bombino en Trebbiano. De bekendste rode druivenrassen zijn: Montepulciano, Aglianico en Sangiovese.

Enkele bekende wijnen uit deze streek:

  • Pentro di Isernia: De wijnen van Pentro worden geteeld op de heuvels langs Verrino en in de Volturno valleien in de provincie Isernia. Er is een uitstekend potentieel voor drie wijnsoorten, maar een extreem beperkte productie betekent dat de wijnen van hier nog steeds een goed bewaard geheim zijn en dus moeilijk in detail te beschrijven. Aan de druivenkant ligt de primaire focus op de witte Trebbiano Toscano en de rode Montepulciano en Sangiovese druiven.