Uva Doro

Lazio

Lazio wijnstreek

De regio Lazio (Latium) met als hoofdstad Rome wordt door de toerist vaak overgeslagen door de aantrekkingskracht die de hoofdstad Rome uitoefent. In de 18de eeuw maakte de streek juist deel uit van de Grand Tour die veel reizigers naar de kleine en aantrekkelijke dorpen bracht.

Het achterland van Rome is rustig en dunbevolkt. Er is echter genoeg te zien, lieflijke meren als Bolsena en Vico, historische centra van steden en dorpen, b.v. Frascati en Tivoli, prachtige tuinen van Villa Lante, statige paleizen, Etruskische vondsten in Tarquinia en het produceert een aantal goede wijnen.

Bekijk hier onze wijnen uit de wijnstreek Lazio

Bekende wijnen in deze streek

De bekendste witte druivenrassen uit deze streek zijn : Malvasia, Trebbiano en Bellone. De bekendste rode druivenrassen zijn: Merlot en Sangiovese.

Enkele bekende wijnen uit deze streek:

  • Est!Est!!Est!!!: Deze witte wijn wordt verbouwd op de vruchtbare grond rondom het Lago di Bolsena, het grootste kratermeer van Italië.  Est!Est!!Est!!! di Montefiascone zoals hij voluit heet. De wijn bestaat, zoals alle witte wijnen uit Lazio, voor het grootste gedeelte uit de druivensoorten Trebbiano en Malvasia. Naast de droge variant vind je hier ook een halfzoete en een spumante-versie.
  • Frascati: Frascati is nog steeds een prettige droge witte drinkwijn die met vele gerechten samengaat. Het advies blijft dan ook: niet bewaren gewoon van genieten…bij voorkeur op een terrasje op de Colli Albani, genietend van een maaltijd met uitzicht op de eeuwige stad.