Uva Doro

Herfst-degustatie 2022

Zaterdag 29 en zondag 30 oktober!

Ook dit jaar organiseren wij onze wijnproeverij in het najaar, oftewel onze Herfst-degustatie.

Wij bieden jullie per inschrijving meer dan 50 verschillende wijntjes aan, lekkere hapjes, een mooi wijngeschenk, verschillende wijntjes in “Herfstpromo”, en per schijf van 100€ een kortingsbon voor een volgende bestelling!

Tijdens deze wijnproeverij presenteren onze Italiaanse wijnproducenten met liefde en passie hun wijnen persoonlijk aan jullie. Zij zullen jullie met plezier bijstaan voor informatie over hun producten waar ze supertrots op zijn.

Dit jaar een nieuw wijnhuis in ons gamma “Tenuta del Monsignore”. Al 20 generaties lang pure passie voor hun wijnen met o.a. de gekende Sangiovese druifjes!

Wie zijn onze wijnbouwers …..

Antica Aresca uit Piëmont : Fabio Aresca, zaakvoerder en Oenoloog is op-en-top wijnliefhebber en kenner. Zijn passie voor Piëmontse wijnen is duidelijk te proeven in hun assortiment!

Wij hebben met Fabio een weekend doorgebracht op zijn bedrijf, en de passie waarmee hij verteld is ongelofelijk! Een kenner eerste klasse, met een enorme passie voor de Piëmontstreek, maar vooral de ambitie om sterk te groeien, zowel op zakelijk vlak als op vlak van zijn producten. Tijdens deze wijnproeverij zal Fabio zijn Barolo Riserva met trots voorstellen. https://www.arescavini.it/

Agricola Casetto uit Veneto: Chiara Brancher, Sommelier en de jongste uit onze leveranciers. Met haar 24-jarige leeftijd runt ze nu het bedrijf van haar vader Aldo.Hun prachtig landgoed is gelegen op een heuvel in Bardolino met een prachtig uitzicht over het Gardameer.

Tijdens onze bezoeken zijn wij steeds als koning en koningin ontvangen, het is een geweldige dame om mee te spreken. Momenteel zijn er grote verbouwingen aan de gang op het domein van Casetto waardoor je volgend jaar waarschijnlijk in een B&B kan genieten op dit domein met het prachtige zicht over get Gardameer… https://www.agricolacasetto.it/

Tenute Gabellone uit Puglia: Marco Gabellone , derde generatie van dit prachtig bedrijf, is een familiemens, een werker in zijn bedrijf, een gepassioneerd wijnliefhebber…. dus alles wat een wijnmaker moet hebben.

Het zuiders klimaat vanuit de “hak” van Italië proef je in het uitgebreid assortiment van Marco. Wijnen die je enkel bij Tenute Gabellone kan vinden, zoals de “Fumu Gnoru”, zijn dan ook de trots en verdienste van deze wijnbouwer  https://www.tenutegabellonevini.it/

NIEUW, en in primeur op onze degustatie dit jaar, Tenuta del Monsignore. Reeds 20 generaties lang produceren ze wijnen van topklasse met o.a. Sangiovese. Sandro Bacchini heeft enkele jaren het roer overgeven aan zijn dochter Nicoletta die ons met open armen heeft ontvangen. Een prachtig landgoed met uitkijk op de adriatische zee, een moderne wijnmakerij waar in een prachtkleder de eiken vaten rusten….. kijk gerust al eens op hun website! https://tenutadelmonsignore.it/