Uva Doro

Herfstdegustatie 2021

zat 30 en zon 31 oktober!

 

Kom genieten van de prachtige wijnen uit Italië die gepresenteerd worden door onze wijnbouwers zelf.

Zij zullen een mooi verhaal kunnen brengen rond elke wijn.

Uiteraard verzorgen wij de nodige Italiaanse hapjes en versnaperingen!

Met deze inschrijving kan je onbeperkt proeven van meer dan 30 verschillende wijnen en bubbels. Per aankoopschijf van 100€ op de tasting geven we je één inschrijving terug als korting (dus 15% extra korting).

Wie zijn onze wijnbouwers …..

Antica Aresca uit Piëmont : Fabio Aresca, zaakvoerder en Oenoloog zal met plezier de nodige toelichting geven over zijn Barolo, de 4 verschillende Barbera-wijnen, en uiteraard de rest uit hun gamma.

Wij hebben met Fabio een weekend doorgebracht op zijn bedrijf, en de passie waarmee hij verteld is ongelofelijk! Een kenner eerste klasse, met een enorme passie voor de Piëmontstreek, maar vooral de ambitie om sterk te groeien, zowel op zakelijk vlak als op vlak van zijn producten. Tijdens de gesprekken kwamen de plannen om een “Riserva” te maken dikwijls op tafel 😉

 

Agricola Casetto uit Veneto: Chiara Brancher, Sommelier en de jongste uit onze leveranciers. Met haar 24-jarige leeftijd runt ze nu het bedrijf van haar vader Aldo.Hun prachtig landgoed is gelegen op een heuvel in Bardolino met een prachtig uitzicht over het Gardameer.

Tijdens onze bezoeken zijn wij steeds als koning en koningin ontvangen, het is een geweldige dame om mee te spreken. Ze verteld ons dat ze er enorm naar uitkijkt om aanwezig te mogen zijn op onze proeverij.

 

Tenute Gabellone uit Puglia: Marco Gabellone , derde generatie van dit prachtig bedrijf, is een familiemens, een werker in zijn bedrijf, een gepassioneerd wijnliefhebber…. dus alles wat een wijnmaker moet hebben.

Hij zal er voor zorgen dat hij een stukje van het zuiders klimaat kan meebrengen, als is het ook maar net genoeg voor ons proeverijweekend 😉